Een Travellerspoint blog

Hawaii

Kauai en Oahu

sunny 28 °C
Bekijk Jan's Tour richting Oost op janvanhest's reiskaart.

large_IMG_8188.jpg
Tsja, waar te beginnen? Bij het totale openlucht bomenpark, canyon natuurgebied omgeven door waanzinnige stranden waar niemand zit en van ongelooflijke schoonheid van Kauai? Of de super hoge surferwaves van 50 feet (20 meter) , of de walvissen die we vanaf een verlaten strandje vlakbij werkelijk hebben zien "breachen", volledig uit het water springend als dolfijnen. Of BOOMBOXend met JAY-Z en Alicia Keys het eiland rond in de Mustang Cabrio V8 4.2 liter?
Nu een rooie

Nu een rooie

... met veel grijs

... met veel grijs


Of de helicoptervlucht van 1 uur boven dit geweldige eiland? Of de "pizzaparlor movienight" die Joe, mijn B&B host, had georganiseerd met "Confessions of a Shopaholic"? In and out, Hawaii heeft zijn belofte waargemaakt.
Helicoptervlucht over Kauai

Helicoptervlucht over Kauai

Hawaii

Na de stormen in Vietnam en het heiige weer in Hong Kong heb ik nu in ieder geval veel zon naar Hawaii gebracht. Hawaii bestaat uit een aantal eilanden en ik ben op het minst toeristische eiland Kauai, het “garden island” genoemd omdat het groenste van de eilanden is. De eerste dagen was het niet mogelijk in zee te zwemmen vanwege de hoge golven tot wel 20 meter, de rest van de week heb ik heerlijk kunnen zwemmen en snorkelen in zee. De vissen hebben veel kleur, de stranden zijn prachtig en zijn heel natuurlijk en praktisch verlaten. Ik heb uit het water springende walvissen (“breaching whales”) gezien vanaf het strand, zeehonden (“Monk seal”) op het strand waar je niet naast mag gaan liggen, bonte vogels (cardinals met vuurrode kopjes) en prachtige sterrenhemels en geweldige bomen, heuvel en berglandschappen. Van Vietnam had ik mij heel veel voorgesteld en van Hawaii wat minder, maar het is precies andersom geworden. Door de opwinding over de hoge golven en de surferwedstrijden (“Big Eddie”) Score bekijken

Score bekijken

hing er een sportieve sfeer over heel het eiland en was er veel moois te zien. Daarnaast heb ik een helicoptervlucht uit het “doe-het-voor-ons-fonds” gefinancierd die ongelooflijk mooi was en de diversiteit van het eiland nog eens onderstreepte. Lieflijke terreinen (oa golfterreinen) met een uitstraling van een park, glooiende berglandschappen naast diepe ravijnen en canyons en rotsachtige kliffen naast prachtige stranden. De meeste vegetatie is geimporteerd in Hawaii en doet het heel goed. Een typische situatie op Kauai is dat je overal verwilderde kippen en hanen tegenkomt. Ze zien er prachtig uit, lopen echt overal (op de stranden, in bossen, tuinen, parken) en het verhaal gaat dat ze zijn ontsnapt uit de diverse kippenhokken na de grote hurricane in 1992 en er niet meer naar zijn teruggekeerd.
Na de Hurricane Iniki in 1992 zijn zoveel kippen ontsnapt dat zij nu overal (in het wild) rondlopen

Na de Hurricane Iniki in 1992 zijn zoveel kippen ontsnapt dat zij nu overal (in het wild) rondlopen

Ik heb ook enkele dagen in Honolulu, midden op Waikiki beach doorgebracht. Dat was erg leuk om weer even in de toeristische drukte te zijn. Ik logeer daar in de Waikiki Grand een “Gay Friendly” hotel aan het strand.
IMG_7898.jpgHonolulu vanaf Krater Diamond Head, mijn hotel staat vooraan aan het parkje

Honolulu vanaf Krater Diamond Head, mijn hotel staat vooraan aan het parkje


Ik heb een piepkleine kamer op de 7e verdieping met een heel groot bed, zoals zo vaak in de Amerikaanse hotels in de steden, uitzicht op zee en een leuke homo bar/dancing op de 2e. Dus ik kan zo uit mijn kamer, in de lift van 7 naar 2 en de disco in. Daar hoef ik niet voor met de auto.
IMG_7930.jpg
Kijk verder bij de foto's, er staan er nog veel meer, helaas ben ik al over de helft van mijn reis nu (tot de volgende keer).

large_IMG_7965.jpg

Geplaatst door janvanhest 14:34 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged luxury_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint